THE ANALOGUES – ONE AND ONE AND ONE IS THREEDRIE VERSCHILLENDE AVONDEN IN DE ZIGGO DOME, MET ÁLLES UIT DE ‘STUDIO YEARS’ (’66 – ’70) VAN THE BEATLES

The Analogues geven dit najaar drie concerten in de Ziggo Dome. Onder de titel ‘One and One and One is Three’ wordt, verdeeld over drie avonden, alles uit “de studiojaren van The Beatles” (1966 – 1970) gespeeld. Op 20 september worden de albums ‘Revolver’ en ‘Sgt Pepper’ uitgevoerd; op 2 november ‘The White Album’ en tot slot op 28 december ‘Let It Be’ en ‘Abbey Road ‘. Voor de concerten zijn zowel losse kaarten als een passepartout voor de hele serie verkrijgbaar. De kaartverkoop start vrijdag 9 februari om 10.00 uur.

Eind 2024 is het voor The Analogues tijd om terug te blikken. De afgelopen 10 jaar werd de muziek van The Beatles uit de zogenaamde Studio Years (1966-1970), die zes iconische albums van Revolver tot en met Abbey Road, minutieus ontleed en gereproduceerd. Opgeteld 97 songs die The Beatles zelf nooit live speelden. Door de jaren heen speelden The Analogues al deze albums één voor één integraal, tijdens diverse tours in Nederland en Europa. In 2024 spelen The Analogues nogmaals álles uit die unieke periode. Verdeeld over drie verschillende shows in de Ziggo Dome, binnen een tijdsbestek van enkele maanden. Zoals we van The Analogues gewend zijn: met uitgebreid orkest en met behulp van het originele Beatles instrumentarium.

Allesomvattende serie
De Ziggo Dome is vertrouwd terrein voor The Analogues, maar deze allesomvattende serie is nieuw. “Ja, dat is uniek, ik weet zeker dat dat nog nooit vertoond is,” zegt musical director Bart van Poppel. “Een monsterklus, maar het voelt goed om hiermee deze 10-jarige ontdekkingsreis af te ronden.”

Het studio-oeuvre van The Beatles wordt verdeeld over drie verschillende shows: Part 1, 2 en 3 worden gespeeld in september, november en december 2024. Het publiek kan kiezen om één van de drie shows te bezoeken, maar de echte liefhebbers zullen kiezen voor het complete pakket.

Het complete verhaal
Fred Gehring, drummer en initiator: “Bij onze show Hello Goodbye, hadden we als ondertitel The Best Of The Studio Years. Maar ja, ‘the best’ is natuurlijk voer voor discussie. Binnen de band, maar we hadden ook een dagtaak aan het beantwoorden van mails van Beatles-liefhebbers die het niet eens waren met onze keuze. De oplossing is simpel, we spelen ze nu allemaal. Onze tiende verjaardag, verdeeld over drie feestjes in het najaar. We sluiten daarmee de periode af waarin we al die muziek hebben ontrafeld, de instrumenten hebben verzameld en er onze visuals aan hebben toegevoegd.”

“Als die hards zien wij hoe die albums, als je ze in chronologische volgorde beluistert, echt een verhaal vertellen,” vult Van Poppel aan. “Over de tijdgeest, over de onderlinge verhoudingen binnen de band, over de technologische ontwikkelingen in de studio. We vertellen nu dus nog één keer het complete verhaal.”

“De echte mierenneukers zullen trouwens bij de claim ’nooit gespeeld door The Beatles zelf’ wel protesteren,” zegt Gehring. “Altijd een leuke quizvraag voor de echte kenners: welke vijf nummers speelden The Beatles tijdens het befaamde rooftop-concert? Weet jij het? Anyway: die vijf nummers spelen we óók.”

Missie voltooid
Wat zijn The Analogues van plan na dit allesomvattende project? Gehring: ”Intens touren zoals we tien jaar lang deden… dat is gedaan. We hadden een missie: live The Beatles spelen op een manier dat je zou kunnen zeggen: zo zou het toen wellicht hebben geklonken. Daar hebben we meer waardering voor gekregen dan we ooit hadden kunnen vermoeden. Eerst in Nederland – later ook elders in Europa. The Beatles stopten ermee, en onze missie is dus voltooid. Maar de liefde voor The Beatles zit diep. Bij ons en bij de vele fans. We zullen ongetwijfeld nog verder gaan met het vieren van deze geweldige muziek, maar hoe, wanneer en waar is van later zorg.

The Analogues – One and One and One is Three
Vrijdag 20 september, Part 1 Revolver & Sgt Pepper
Zaterdag 2 november, Part 2 The White Album
Zaterdag 28 december, Part 3 Let It Be & Abbey Road

Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf € 43,68 (incl. servicekosten)

De ticketprijzen zijn inclusief 1 euro voor Warchild en The Analogues, tezamen met Mojo Concerts, maken daar drie euro van. Want: One and One and One is Three!

De kaartverkoop start op vrijdag 9 februari 2024 om 10:00 uur. Meer info over deze concert vind je op: mojo.nl/theanalogues

Geef een reactie

© 2024 alle rechten voorbehouiden. NL-NIEUWSONLINE.NL