ROBBEN FORD, WARREN HAYNES EN DEVON ALLMAN OP HOLLAND INTERNATIONAL BLUES FESTIVAL 2024

Robben Ford, Warren Haynes Band en The Devon Allman Project zijn toegevoegd aan de line up van het Holland International Blues Festival 2024. Ook DeWolff XL, Eric Johanson, Thorbjørn Risager & the Black Tornado en Kyla Brox maken dit jaar hun opwachting in het Drentse Grolloo. Hiermee is het programma van het festival dat op 13, 14 en 15 juni plaatsvindt compleet. Eerder werd al de komst van onder meer Buddy Guy en Joe Louis Walker aangekondigd. De kaartverkoop van losse dagkaarten is vandaag gestart.

Robben Ford leerde zichzelf gitaarspelen nadat hij de twee gitaristen van The Paul Butterfield Blues Band hoorde. Hoewel hij veel uiteenlopende genres omarmde, blijft de blues de kern van zijn gitaarspel. Ford kreeg vijf Grammy-nominaties en werd uitgeroepen tot een van de ‘100 Beste gitaristen van de 20e eeuw’ door het magazine Musician. Zijn laatste album, ‘Night In The City, verscheen afgelopen december.

Voor Warren Haynes is het niet de eerste keer dat hij in Grolloo speelt; in 2017 stond hij er al eens met Gov’t Mule. Sinds hij voor het eerst een gitaar oppakte op 11-jarige leeftijd heeft hij hem niet meer losgelaten. Haynes bracht drie albums uit en werkte samen met een hele rits uiteenlopende artiesten: zo was hij recent nog te gast op Dolly Partons laatste album ‘Rockstar’.

Devon Allman is de tweede zoon van Gregg. Maar Devon is ook bekend om zijn eigen bands, zoals Honeytribe en the Royal Southern Brotherhood. Hij komt naar Grolloo met The Devon Allman Project, een zeskoppige band die al door zo’n twintig landen toerde. Vorig jaar vestigde hij nog een wereldrecord met 50 concerten in 50 verschillende Amerikaanse staten in 49 dagen.

Hammond-aangedreven powertrio DeWolff heeft inmiddels al tien albums en drie livealbums uitgebracht, een Edison gewonnen, een album opgenomen met Black Keys-producer Mark Neill en meer dan 1000 optredens gedaan in Europa, Australië, Indonesië en Rusland. Met hun album ‘Love, Death & In Between’ uit 2023 op zak en hun ‘XL’-band met bas, percussie, blazers en backing vocals komen ze Grolloo wegblazen zoals ze ook al deden in 2022.

Bluesrocker Eric Johanson kreeg zijn eerste gitaar op zijn vijfde, leerde zichzelf spelen en werd al snel een grote belofte. Hij ontwikkelde ook een liefde voor harde rock en gebruikt blues nu als een springplank naar een harder, breder geluid. Op zijn laatste album ‘The Deep And The Dirty’ uit 2023 biedt hij ‘alles van roadhouse rootsrock tot donkere, bluesy Americana’. Het album kwam op nummer 1 binnen in de Billboard Blues Charts.

Thorbjørn Risager ontdekte als late tiener de muziek van B.B. King en Ray Charles en zong al tijden de blues toen hij werd aangenomen op het conservatorium in Kopenhagen. In 2003 vormde hij Thorbjørn Risager Blue 7, dat in 2014 werd omgedoopt naar Thorbjørn Risager & The Black Tornado. Ze hebben inmiddels een heel rijtje albums op hun naam staan, met als nieuwste ‘Navigation Blues’ uit 2022.

De Britse blues- en soulzangeres Kyla Brox werd al omschreven als ‘de beste vrouwelijke bluesvocalist van haar generatie’ en zelfs ‘het Britse antwoord op Aretha Franklin’. Brox won zowel de UK als de Europe Blues Challenge en werd uitgeroepen tot Beste Zangeres bij de European Blues Awards in 2019. Tot nu toe bracht ze vijf studioalbums uit.

Holland International Blues Festival 2024
Donderdag 13 juni: DeWolff XL, Kai Strauss & The Electric Blues All-stars, Mell VF, Kyla Brox, Grollo

Vrijdag 14 juni: Buddy Guy – Damn Right Farewell, The Devon Allman Project, Matt Andersen & the Big Bottle of Joy, JJ Grey & Mofro, Thorbjørn Risager & the Black Tornado

Zaterdag 15 juni: Robben Ford, Warren Haynes Band, Eric Johanson, Joe Louis Walker, Ally Venable Band

Blues Village Grolloo
Dagkaart 13 juni: € 55, incl. servicekosten
Dagkaart 14 juni en 15 juni: € 100, incl. servicekosten
3-dagenkaarten: € 209, incl. servicekosten

De kaartverkoop is gestart via ticketmaster.nl. Meer informatie op de website van Holland International Blues Festival

Geef een reactie

© 2024 alle rechten voorbehouiden. NL-NIEUWSONLINE.NL