ITZY NAAR AFAS LIVE OP WOENSDAG 1 MEI 2024

Op woensdag 1 mei 2024 komt K-Pop sensatie ITZY naar Nederland voor een show in de AFAS Live. De ticketverkoop start op vrijdag 2 februari om 10:00 via ticketmaster.nl

Vandaag kondigt de K-Pop groep ITZY hun wereldtour aan genaamd “ITZY 2ND WORLD TOUR “. De tour bestaat uit een reeks van optredens in 18 landen in Azië, Australië, Nieuw-Zeeland, Latijns-Amerika, Europa en Noord-Amerika. Met hun eerste uitverkochte tour in 2022 genaamd “ITZY 1st WORLD TOUR “, bezocht de groep alleen Noord-Amerika en Azië. “ITZY 2ND WORLD TOUR ” is dan ook het langverwachte eerste bezoek van de groep aan Latijns-Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Europa, Australië en Nieuw-Zeeland.

Geproduceerd door JYP Entertainment en gepromoot door Live Nation, begint de tour van in totaal 27 steden, op 24 en 25 februari met twee shows in het Jamsil Indoor Stadium in Seoul en gaat vervolgens de wereld rond naar Thailand, Nieuw-Zeeland, Australië, Singapore, Mexico, Chili, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje, Japan, de VS, Canada, Taiwan en de Filipijnen. De tour wordt afgesloten met een laatste optreden in Hongkong.

Tijdens het concert ziet de trouwe aanhang van ITZY, (ook wel bekend als MIDZY), de eerste live uitvoering van het nieuwste mini-album van de groep, BORN TO BE, dat eerder deze maand is uitgebracht op JYP Entertainment/IMPERIAL/Republic Records.
Het album “BORN TO BE” bestaat uit 10 nieuwe nummers, waaronder de hit UNTOUCHABLE. Het album debuteerde op nummer 1 in de wereldwijde iTunes-hitlijst in 23 landen, waaronder de Verenigde Staten, Brazilië, Thailand, Frankrijk en Australië. Het album staat in het teken van zelfliefde en vrijheid, dit zijn de kernwaarden van de groep sinds hun debuut in 2019. Bijzonder aan dit album is dat ieder lid, voor het eerst, ook één solo nummer heeft uitgebracht.

OVER ITZY:
Gevormd door de K-pop gigant JYP Entertainment in 2019, explodeerde ITZY in de K-Pop scene met hun debuutsingle “DALLA DALLA.” De track stond op nummer 3 van de Billboard World Digital Song Sales Chart en haalde op de eerste dag 17,1 miljoen views op YouTube. Het nummer brak het record voor de meest bekeken K-pop debuut muziekvideo in de geschiedenis. De opvolgende EP van de groep, “WANNABE,” stond op nummer 4 op de Song Sales Chart en was een van de top 10 K-pop nummers die wereldwijd trending waren op Spotify. ITZY’s derde album, Not Shy, piekte op de Billboard Social 50
Chart op nummer 11 en de World Album chart op nummer 8.

In 2021 maakte de groep hun debuut op de Billboard 200 Album Chart met hun EP genaamd GUESS WHO, gevolgd door hun eerste volledige studioalbum, CRAZY IN LOVE. Het album nam de nummer 1 positie in op meerdere Billboard charts, waaronder Top Album Sales, Top Current Album Sales, en World Albums charts, en maakte een sterk debuut op Billboard’s Top 200-album chart waar het nummer 11 bereikte, waarmee ITZY slechts de derde vrouwelijke K-pop groep werd met een plekje binnen de top 15. De hit van het album, “LOCO,” bereikte nummer 4 op Billboard’s World Digital Song Sales. De officiële muziekvideo van het nummer behaalde meer dan een miljoen weergaven binnen 26 minuten na de release op YouTube, en het werd genomineerd voor een 2022 MTV VMA voor “Best K-Pop.”

Afgelopen zomer bracht ITZY hun 5e mini-album uit genaamd CHECKMATE. De EP nam de nummer 8 positie in op de Billboard 200 Chart. Verder werd de groep de 4e K-pop girl group die een top 10 notering behaalde op de Billboard 200. In juli 2023 bracht ITZY hun zevende EP KILL MY DOUBT uit, met nummers als “Bet On Me,” “None of My Business,” en fanfavoriet, “CAKE”.

2ND WORLD TOUR BORN TO BE TOUR DATES:
Sat Feb 24 – Seoul, KOR – Jamsil Indoor Stadium
Sun Feb 25 – Seoul, KOR – Jamsil Indoor Stadium
Sat Mar 16 – Bangkok, Thailand – Impact Arena
Thu Mar 21 – Auckland, NZ – Spark Arena
Sun Mar 24 – Sydney, AUS – ICC Sydney Theatre
Tue Mar 26 – Melbourne, AUS – Margaret Court Arena
Sat Apr 6 – Singapore – Singapore Indoor Stadium
Mon Apr 15 – Mexico City, MX – Pepsi Center WTC
Thu Apr 18 – Santiago, Chile – Movistar Arena
Wed Apr 24 – London, UK – OVO Arena Wembley
Fri Apr 26 – Paris, France – Zénith Paris – La Villette
Sun Apr 28 – Berlin, Germany – Velodrom
Wed May 1 – Amsterdam, Netherlands – AFAS Live
Sat May 4 – Madrid, Spain – Palacio Vistalegre
Sat May 18 – Tokyo, Japan – Yoyogi National Stadium First Gymnasium
Sun May 19 – Tokyo, Japan – Yoyogi National Stadium First Gymnasium
Thu Jun 6 – Seattle, WA – WAMU Theater
Sat Jun 8 – Oakland, CA – Oakland Arena
Tue Jun 11 – Los Angeles, CA – Kia Forum
Fri Jun 14 – Sugar Land, TX – Smart Financial Centre at Sugar Land
Sun Jun 16 – Irving, TX – The Pavilion at Toyota Music Factory
Tue Jun 18 – Atlanta, GA – Fox Theatre Atlanta
Thu Jun 20 – Fairfax, VA – EagleBank Arena
Sun Jun 23 – Newark, NJ – Prudential Center
Wed Jun 26 – Chicago, IL – Rosemont Theatre
Fri Jun 28 – Toronto, ON – The Theatre at Great Canadian Casino Resort
Sat Jul 20 – Taipei, Taiwan – Taipei Arena
Sat Aug 3 – Manila, Philippines – SM Mall of Asia Arena
Sat Aug 10 – Hong Kong, China – AsiaWorld-Arena

ITZY – 2ND WORLD TOUR
Woensdag 1 mei 2024, AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €89,60 (incl. servicekosten)

De kaartverkoop start op vrijdag 2 februari om 10:00 uur.

Geef een reactie

© 2024 alle rechten voorbehouiden. NL-NIEUWSONLINE.NL