DE EERSTE 49 BEVESTIGINGEN VOOR LOWLANDS!

Fred again.., Queens of the Stone Age, Goldband, Denzel Curry, Jorja Smith, The Smile en meer bevestigingen voor Lowlands

De kaartverkoop start zaterdag 3 februari om 11.00 uur

Lowlanders! Met 197 dagen op de teller tot 16 + 17 + 18 augustus is het de hoogste tijd: dit zijn de eerste 49 bevestigingen voor Lowlands 2024!

Fred again..: Daar hebben we Fred weer, de Londense danceproducer die twee jaar terug Lowlands liet overkoken van pure euforie. Wat dat ditmaal betekent voor zijn optreden? Fred mag het weten.

Queens of the Stone Age: Rockreus Josh Homme en zijn koninklijk groovende ritmesectie met Troy Van Leeuwen, Michael Shuman, Dean Fertita en Jon Theodore zijn voor velen een inspiratiebron – je wilt zelf ook een Queen zijn! Bereid je voor op ‘a night you’ll never remember’.

Goldband: Tja, wat moet er volgen op Goldbands glorieuze Alpha-spektakel van LL22? Een nog groter spektakel natuurlijk: een exclusieve nieuwe show van het supersynthpoptrio! Boaz, Karel en Milo brengen weer de strakste bangers & ballads naar de polder.

Big Thief: De bezwerende indie- en americanaliedjes van Big Thief uit Brooklyn, New York zijn doordrenkt van de levenservaring van frontvrouw Arianne Lenker. Met haar drie partners in crime gaat ze live zeker je hart stelen.

Denzel Curry: Denzel Rae Don Curry uit Carol City, Florida is pas 28 jaar oud en toch al twaalf jaar in de game. Hij brak op zijn twintigste door met clubbanger ‘Ultimate’ en is live meer rockster dan rapper. Een ouderwetse wall of death hoort daar natuurlijk bij.

Froukje: Verpakt in puntgave electropop en sobere akoestische ballads deelt Froukje haar onzekerheid over zaken als het klimaat, haar zelfbeeld en de liefde. En ze deelt zó genereus, dat die zorgen op den duur verwateren en verdwijnen.

IDLES: Als aankeilers van de punkrevival heeft IDLES een reputatie hoog te houden, dus die moet je regelmatig komen showen. De band uit Bristol rond springveer Joe Talbot is intussen een paar stappen verder, via postpunk tot indierock-meets-dancepunk.

Inhaler: Vanuit Dublin is het Inhaler gelukt om met noeste arbeid een toenemende fanbase op te bouwen. Een 21ste-eeuwse loot aan de rijkelijk begroeide Britpopboom: missie geslaagd. Dromen zoals Inhaler, wie is er niet groot mee geworden?

J Hus: Sfeervolle melodieën en beats, dwingende raps en een uitgekiende balans tussen introspectief en uitbundig: J Hus komt met zijn Afroswing en Gambiaanse roots Londen vertegenwoordigen met zijn unieke mutatie van trap, grime en Afrobeats.

Jorja Smith: Sinds haar debuutsingle staat de Londense R&B-zangeres en topfashionista Jorja Smith vol in de schijnwerpers. Haar tweede album is een artistieke triomf vol soul- en jazzinvloeden en hippe randjes, en een vipticket voor Lowlands Paradise.

Nas: Af en toe moet je een echte hiphoplegende in huis halen. Zo iemand als Nas dus, de zelfbenoemde King of New York, wiens flow en swagger al sinds zijn debuutalbum ‘Illmatic’ (1994) onovertroffen zijn. Bloedvorm gegarandeerd.

Noord Nederlands Orkest: Op LL24 speelt het NNO, opnieuw onder leiding van dirigent Eivind Gullberg Jensen, na de heuse circlepit op Beethovens ‘Negende’ vorig jaar, topstukken uit filmklassiekers als ‘Pulp Fiction’, The Godfather’ en ‘James Bond’. Magisch luistervoer.

Peggy Gou: Experimentele house voor connaisseurslabel Ninja Tune, dampende technosets in Berlijn, een samenwerking met Lenny Kravitz: Peggy Gou rekt alle grenzen van haar vak als producer op. De Koreaanse visionair komt naar LL24 met een unieke show.

Sampha: De Londense elektronica- en urban-artiest Sampha Sisay werkt zoals hij zingt: met geduld en precisie, en zijn ogen op de prijs. Zijn tweede album ‘Lahai’ is een bijna vrolijk, rijk gedetailleerd en sierlijk audio-avontuur, dat het leven viert. Net als jullie.

Skrillex: Genre-aanvoerder van de dubstep Skrillex vindt zichzelf telkens opnieuw uit. En waar hij gaat, daar volgt de rest. Iedereen wil met de Amerikaanse alleskunner samenwerken, van Fred again.. tot Four Tet en van Missy Elliot tot Chief Keef.

The Smile: De Engelse rockband The Smile is het bijzondere muzikale uitstapje van rasmuzikanten Thom Yorke en Jonny Greenwood (Radiohead) en jazzdrummer Tom Skinner. Verwacht kippenvel, waterige ogen en een glimlach van oor tot oor.

Vandaag worden ook aangekondigd: Barry Can’t Swim, Blawan (live), Brutalismus 3000, CHO & The CHOSENS, grandson, HAEVN, Half Moon Run, Harry Mack, Hermanos Gutiérrez, Hudson Mohawke, Jungle by Night, Maribou State, Overmono, Romy, Sleaford Mods, Soulwax, Spinvis, Spiritbox, Sticks, Sugababes, Ama Lou, Backxwash, Bob Vylan, Fat Dog, Flowdan, Grove, LA Priest, Lander & Adriaan, MSPAINT, Pachyman, Ramkot, university en Wargasm.

Binnenkort worden meer namen bekendgemaakt. Op lowlands.nl is een uitgebreide omschrijving van de aangekondigde acts te vinden en via de officiële Lowlands 2024 Spotify-playlist kan alvast worden beluisterd wie er deze zomer naar Lowlands komen.

In de eerste LLowcast episode van dit jaar zijn festivaldirecteur Eric van Eerdenburg en programmeur Bas Jansen te gast. Podcast host Justin Verkijk voelt ze uitgebreid aan de tand over de eerste aankondiging en alle andere Lowlands-nieuwtjes. Beluister LLowcast hier of via je eigen podcast app.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor Lowlands 2024 begint zaterdag 3 februari om 11.00 uur via Ticketmaster. Een festivalticket voor het volledige festival (drie dagen en vier overnachtingen), inclusief een plek op de festivalcamping met je eigen tent, vervoer per pendelbus van en naar treinstation Lelystad of Dronten en toeristenbelasting kost €325,- (incl. €10,- servicekosten). Er worden geen dagkaarten verkocht.

Uitgebreide informatie over alle ticketsoorten, waaronder Groepstickets en de mogelijkheid tot gespreid betalen staat op lowlands.nl. Informatie over de accommodaties op het Gllamcamp, de verschillende soorten Groepscampingplekken en de Campercamping staat op www.gllamcamp.nl

Lowlands maakt gebruik van mobile only-tickets. Dit betekent dat je bij de entree geen printje of pdf laat scannen, maar een QR-code die in de Ticketmaster-app staat. Lees hier meer info over mobile only-tickets.

De doorverkoopmogelijkheid voor Lowlands 2024 tickets is vanaf maandag 18 maart 2024 beschikbaar via de Ticketmaster site. De verkoper van een ticket kan een opslag van maximaal 15% vragen en de servicekosten voor het doorverkopen van een ticket bedragen maximaal €10,- voor festivaltickets en maximaal €25,- voor accommodatietickets, te betalen door de koper. Daarnaast is het vanaf 18 maart ook mogelijk om een ticket kosteloos via Ticket Transfer door te sturen.

Vanaf 3 februari kun je je scherp geprijsde ticket voor een luxe touringcar boeken. Door heel Nederland zijn opstapplekken waardoor je gemakkelijk, snel en bovendien duurzaam naar Lowlands en weer terug reist.

Als je geen zin hebt om je eigen tent mee te slepen naar Lowlands of na afloop van het festival geen ruimte hebt om je tent op te bergen, kun je een tent inclusief 2 opblaasmatrassen huren. Bij aankomst haal je de tent op, je zoekt je eigen plekje uit en na afloop lever je de tent weer in waarna je de borg terugkrijgt. Ideaal als je op de festivalcamping staat, maar ook voor als je op een Groepscampingplek verblijft!

Een 100% circulair festivalmatras bestellen die je bij aankomst op Lowlands kunt ophalen, kan via Zzz. Op die manier hoef je niet met je eigen luchtbed te slepen, slaap je heerlijk en ben je duurzaam bezig.

SPREAD THE LLOVE!
LOWLANDS
16 + 17 + 18 augustus 2024

Geef een reactie

© 2024 alle rechten voorbehouiden. NL-NIEUWSONLINE.NL